En Miquel de Petra i de la Part Forana.

Un poc de tot des de l'ànim i la crítica.

Acords i desacords pel que fa a la memòria històrica a Petra.

mimome | 26 Novembre, 2006 20:24

Acords i desacords pel que fa a la memòria històrica a Petra.

Acords:

que fou un acte emotiu : el testimoni clar de la filla d'Antoni Riutort, bon treballador i bon pare que ens contà com son pare se va despedir de la seva esposa i la por que entrà de ple dins ca seva, ens posà els pels de punta.

Els distints testimonis contats per la presidenta de l'Associació per la recuperació de la memòria històrica de Mallorca al llarg de la seva exposició al Saló d'actes de l'Ajuntament, ens emocionaren a tots els presents.

Que fou un acte de justícia : una filla d'un assassinat em manifestava :”ja era hora, ens hem hagut d'amagar massa temps; hem callat massa, a partir d'ara aniré amb la cara ben alta i no callaré”.

La placa col·locada al cementiri ho expressa clarament: “que les injustícies del passat no es tornin a repetir mai més”.

Que fou un acte de valentia per part dels familiars: -

- Perquè foren ells que ho demanaren i donaren la cara

-- Perquè hi eren presents amb orgull i sense vergonyes.

Que fou un acte educatiu: no es va sentir cap veu “revanchista”, sinó que per exemple, Unió Musical al concert de Santa Cecília demanava “que els fets com els que succeïren a la Guerra Civil no es tornin a repetir mai mes.”

Desacords :

Que el PSM/Bloc intenti fer-se l'acte seu, sense el més mínim detall o convidada a un grup com el Psoe que com va dir la Presidenta de l'associació, foren els seus militants els més perseguits...Ja que parlam de memòria convé recordar als més joves i desmemoriats que en els moments de la repressió el Psm encara no existia...El Psm duu 30 anys d'existència i el Psoe 130...

Que el Batle aprofiti aquest acte institucional per atacar al PP dient-los “falsos demòcrates”:dins el PP hi ha de tot com per tot, però és una injúria posar tot el PP com “fals demòcrata”.Tal volta es pot dir a un míting de partit però no a un acte institucional.

Que cap membre del PP de l'Ajuntament hi fos present a l'acte.

Que la presidenta de l'Associació s'encengués més en contra del govern de Zapatero que ha presentat un avantprojecte de llei ( = que encara es pot reformar), que no contra el diputat del PP Sr.Huguet que defensà la no acceptació de la proposta que feu l'Associació per la recuperació de la memòria històrica de Mallorca.

Però entre acords i desacords, vull expressar :

-- la més sincera enhorabona als familiars per la iniciativa i pel coratge.

- el meu encoratjament a Tomeu Garí i Simó Tortella per la seva tasca investigadora

el meu agraïment a l'Ajuntament/institució per l'acollida, no podia ser d'altra manera.

la dolorosa i trista sensació dels fets i l'esperança de que no tornaran a succeir.

Moltes gràcies familiars.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb