En Miquel de Petra i de la Part Forana.

Un poc de tot des de l'ànim i la crítica.

Encara amb EL TEMPS : quina poca memòria !!!

mimome | 07 Maig, 2009 10:48

Avui he llegit a Diari de Balears les següents declaracions de Gabriel Vicens, Conseller de Mobilitat del Govern Balear i destacat dirigent del PSM :"no té sentit que expropiem quan hi ha un domini públic a les vies del passeig del Ferrocarril"

Els titulars anuncien:" la Conselleria de Mobilitat ha oferit a l'Ajuntament de Manacor la possibilitat d'embellir gran part del passeig del Ferrocarril, si el trem tram passa en superfície per l'esmentada via"... I la sang m'ha pujat a la cresta i me pos a escriure aquest comentari, ja que d'ençà de la polèmica del tren de Manacor a Cala Rajada en tenia ganes.

Anem per passes: Som un dels que defensaven que el tren havia d'arribar a Manacor el més prest possible i que al seu pas per Petra havia de passar per l'antiga via ( de domini públic i propietat de Serveis Ferroviaris), aprofitar l'antiga estació ( ara abandonada i en runes) i no expropiar, pagar i tudar 62.000 m2 de nova adquisició per construir la nova via a les afores del poble, sense estació i lluny de les persones que no tenen cotxe.

Sorgiren dues plataformes enfrontades TREN PER DEFORA : Batle i regidors del PSM en govern de majoria absoluta, amb el suport incomprensible del GOB a la destrucció de territori, ( cal recordar que la presidenta de Gob Mallorca és petrera i coneixia bé la situació) i veïns i altres persones interessades arribaren a l'extrem d'organitzar una manifestació davant el Consolat de Mar amb el Vicepresident del govern Balear, Sr.Pere Sampol al cap de la manifestació així com el mateix Batle de Petra i l'actual Director General de Serveis Ferroviaris, Regidor de l'Ajuntament de Petra.

L'altra plataforma TREN PER DEDINS : erem un grup de persones que miravem els interessos col·lectius ja que no hi teníem res per guanyar o perdre, que negociarem amb el difunt Francesc Quetglas fins a arribar a solucionar tots els problemes tècnics que sorgiren i amb la promesa " d'embellir gran part del passeig si el tren passava per l'antiga via i s'aprofitava l'antiga estació...Hi hagué enfrontaments seriosos Conseller Quetglas i Vicepresident Sampol, però sempre ens digué la veritat : ell no prenia la darrera decisió, era el President el qui la prenia i el President Antich, en contra del grup del Psoe a Petra i per la forta pressió del PSM hagué de firmar que el tren passaria per defora.

Per concloure: 1) Vull afirmar la necessitat de que el tren arribi a Cala Rajada el mes aviat possible. 2) Estic en contra d'aplicar uns criteris a un lloc (Petra) i uns altres a Manacor : els terrenys de domini públic són els mateixos a Petra que a Manacor...No tot val en política : un poc d'ètica no vendria malament. 3) Si a Petra l'equip de govern del PSM es va erigir en portaveu "perquè tenien la majoria de vots", per la mateixa regla de tres a Manacor s'ha de respetar que el PP té la majoria absoluta.. ( o sols val la majoria absoluta quan ens convé ?)

4) Esper i desig que a Manacor la polémica del tren no dividesqui el poble com ho feu a Petra. 5) Seria desitjable per part de tots el CONSENS per tal d'aconseguir els objectius : arribar el tren a totes les poblacions...Deixem de banda els interessos partidistes per una vegada. 6) Vull posar de relleu que el President Antich fou capaç de passar pardamunt els interessos de partit a Petra oer tal d'aconseguir que el tren arribàs a Manacor.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb