En Miquel de Petra i de la Part Forana.

Un poc de tot des de l'ànim i la crítica.

Encara amb la memòria històrica recent...Tren.

mimome | 11 Maig, 2009 08:50

Me preocupa la poca memòria que tenen certs polítics del PSM !

Al Diari Balears: dimecres 6 de maig a la pàgina 7 apareixia el següent titular: “El Bloc insta Antich a no mantenir aturat el tren pels “obstacles” d’UM”.

També el portaveu del BLOC Sr.Barceló (PSM) demanà al President “fermesa” per complir el Pacte i per desbloquejar els projectes de tren entre Sa Pobla i Alcúdia i entre Manacor i Artà, previst en l’acord.

Situació històrica :Pacte 1999/2003 : mateix President Antich (PSOE), Vicepresident Sr.Sampol (PSM) ,Batlle de Petra (PSM, governant en majoria), Conseller d’Obres Públiques Sr.Quetglas (PSOE) : també s’havia arribat a un acord ferm de que el tren arribés fins a Manacor.

Neix el conflicte al seu pas per Petra : plataforma “Tren per dedins”, altra “Tren per defora”: l’equip de Govern del PSM de Petra no escolta raons i prevaleix la seva postura: tren per defora. Diuen que “són els representants del poble” i s’obliden de l’altra meitat.

Sorgeix la contradicció: El Vicepresident Sr.Sampol (PSM), el Batlle de Petra (PSM) i els seus regidors ( 1 avui alt càrrec a Serveis Ferroviaris) van al capdavant dels seus simpatitzants i “persones amb interessos” a la manifestació davant el Consolat de Mar exigint “Tren per defora”.

Reflexió: si el Sr.Antich hagués tingut la “fermesa” que ara li exigeix el PSM, hauria cessat al Sr.Sampol i romput el Pacte. No ho feu perquè va posà els interessos generals ( que el tren arribés a Manacor) als interessos de partit ( El Psoe a Petra estava a favor del tren per dedins).

strong>No se preocupi el Sr.Barceló que diàleg i seny el President Antich en té per vendre i les ho dona amb una cullereta.

Per favor, siguin més democràtics : si l’any 2002 exigiren al Sr.Antich el respecte a la majoria absoluta del PSM a Petra... per què no ha de respectar dialogant amb la majoria absoluta del PP a Manacor o d’UM a Alcúdia ?

Un prec: senyors polítics de tots els partits: una vegada més cal dir-vos que NO TOT VAL EN POLÍTICA i que actuar sols per estratègia de vots és un atemptat contra la participació de la ciutadania en política.

Una darrera : “la fermesa” que heu de demostrar tots, Govern i Oposició , és en trobar solucions als greus problemes de la ciutadania, especialment la més desfavorida : aquí demostrareu la vostra validesa.

Comentaris

Re: Encara amb la memòria històrica recent...Tren.

trenaire | 11/05/2009, 09:20

tens tota la raó amb aquest arguments, de fet l'hemeroteca serveix per això. Però t'oblides, sense mala intenció sinó per desconeixent, que el cas de Petra i Manacor no és el mateix, ni les circuntàncies ni el projecte. Ho explicaré una mica ràpid:

1-. típus de tren:
a) El traçat d'Inca a Manacor és de tren convencional dièsel, és a dir crea efecte barrera, és ruidós, vibracions, poca capacitat d'aceleració i frenada, x aquest motiu ha d'anar totalment tancat (per tant xepava literament el poble)
b) El traçat Manacor-Artà és el conegut tren-tram (encara que no hi estic d'acord amb el nom pq en realitat és un tranvia), elèctric, de petit tamany, amb gran capacitat de frenada i aceleració i permet la circulació transversal ja que no ha d'estar tancat, per tant, no crea barrera. No té comparació amb el tren convenional.

2.- Tipus de carrer:
El carrer de Petra per on hauria de passar no té rés a veure amb l'avinguda del ferrocarril de Manacor, de fet, crec recordar q des del govern han dit que no es platenjarien mai passar el tren convencional per Manacor.

agraïment a trenaire

miquel monroig | 11/05/2009, 13:13

Gràcies per la teva rapidesa en oferir una visió complementària molt tècnica.
Tot i això et proposo contestar a la pregunta:
Si el tipus de tren és tan dolent... per què serveix per Lloseta, Binissalem, Santa Maria, Sineu i no per Petra ?
Co0nvendrà canviar-lo en bé de tots !.
b) pel que fa al famós "xepar el poble" : saps ben bé que el Sr.Quetglas havia resolt tots els problemes tècnics que havíeu posats els del PSM de Petra... i vosaltres sí que vareu xepar el poble de Petra en dos i serà difícil unir-lo de bell nou.
c) has desviat l'atenció sobre la tècnica, quan la meva reflexió és política/ètica :a) per què escoltar una majoria absoluta a un poble i a un altre no?
b) per què demanau fermesa al President Antich amb els altres quan no l'ha tinguda amb vosaltres ?

... i un darrer prec : siguis valent i dona la cara amb el teu nom i així jugarem el mateix joc.
De totes maneres, gràcies pels aclariments als lectors del blog.
Miquel monroig

Impacte ambiental del tren

Alt | 05/08/2009, 22:45

Amb aquestes paraules, impacte ambiental permanent, irreversible i irrecuperable, conclou l'estudi d'impacte ambiental del projecte de reobertura de la línia d'entroncament Manacor - Artà. Aquest informe va estar en exposició pública en les oficines de SFM (Serveis Ferroviaris de Mallorca) segons es va comunicar en el BOIB de 24 de febrer.

L'Associació Alternativa al Tren - Xarxa de Mobilitat de Llevant ha analitzat a fons el projecte de reobertura de la línia de tren Manacor - Artà i vol donar a conèixer a l'opinió pública els impactes més significatius. L'estudi d'impacte ambiental ha estat realitzat per l'empresa contractada per la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori del Govern de les Illes Balears. L'Associació només els sintetitza a partir de la consulta realitzada i els posa a l'abast de l'opinió pública, les associacions de defensa del territori i els mitjans de comunicació.

IMPACTES MÉS SIGNIFICATIUS DE LA REOBERTURA DE LA LÍNIA DE TREN MANACOR-ARTÀ

CONSTRUCCIÓ DE MÁS CARRETERES I CAMINS

* Cal reposar 46 carreteres i camins segons l'estudi d'impacte ambiental realitzat per tècnics del Govern, segons càlculs de l'Associació això significa construir l'equivalent a 40 quilòmetres de nous camins en sòl rústic

DESPRENIMENTS I EROSIÓ

* Possibles despreniments i lliscaments, són desfavorables per a la construcció de la via de tren.
* Risc d'erosió i d'inestabilitat en els vessants, provocat pel modelatge del terreny.

AQÜÍFERS: CONTAMINACIÓ I DISMINUCIÓ DE RECARREGA

* Risc de contaminació d'aqüífers
* Disminució de la taxa de recarrega dels aqüífers

AUS ELECTROCUTADES

* Risc de mort d'aus per xoc o per electrocució

INTRUSIÓ VISUAL

* Impacte sobre el paisatge: alteració del modelatge del terreny, intrusió visual

PITJOR QUALITAT DE L'AIRE

* Impacte sobre la qualitat de l'aire, increment dels nivells d'emissions de contaminació i partícules

ESPECULACIÓ I FALTA DE MOBILITAT

* Potencials canvis en la distribució de la població
* Impacte sobre el plantejament urbanístic, alteració dels documents d'emplaçament urbà en vigor. Pot donar lloc a més especulació
* Increment de tràfic de vehicles
* Efectes en la mobilitat. Efecte barrera que es generi especialment al llarg de la linea ferroviària. Els punts interceptats per aquesta línea incrementen els temps d'accés entre les diferents zones d'assentaments, així mateix, els camins i vies interceptades suposaran una alteració del trànsit de persones en l'entorn afectat de manera important en els habitants i a l'activitat normal de la zona d'actuació

INCREMENT D'ACTIVITATS EN PEDRERES

* Dèficit de terra de 206.854,38m cúbics que serà necessari aportar des de pedreres i graveres de la zona

DESTRUCCIÓ DE LA FAUNA I LA FLORA

* Fauna afectada: 2 amfíbis, 3 tipus de rèptils, 16 tipus de mamífers i 53 classes d'aus
* Destrucció: retirada total o parcial de la capa edafològica
* En les proximitats de l'àmbit del projecte es troben 4 hàbitats d'interès comunitari

AGRICULTURA I CATÀSTROFES NATURALS

* Pèrdua definitiva del sòl productiu i fèrtil
* Riscos d'inundació o embassament
* Replantació amb espècies amb alt poder de colonització que altera l'equilibri

En el document que trobarà en el següent enllaç (document en castellà) s'anota

impacte ambiental del tren

miquel monroig | 08/08/2009, 14:46

Benvolguda "Associació alternativa al tren"...
Amb tots els meus respectes, no en faltaria més, i amb la dosi d'humor crític i de llibertat voldria afegir les meves reflexions:
1) Si defensau una alternativa al tren, permeteu que vos digui que heu nascut un poc tard: fa 30 anys que esperam una alternativa al transport individual i de cotxe i ara quan arriba l'oportunitat de tenir tren fins a Cala Rajada, ens sortiu amb una alternativa..Contradiccions de la vida,amics.
2) Segur que més d'un dels vostres membres sou militants o simpatitzants del PSM o encara que no ho sigueu vos diré que al seu pas per Petra SFM tenia un informe desfavorable per passar per la via alternativa ( fora del poble) que exigia el PSM i se va fer per defora en contra de l'informe negatiu de la Comissió de Medi Ambient...què no es guapo això ?

3) Més d'un de vosaltres sou socis o simpatitzants del GOB ( i està molt bé!) però vos recordaré que a Petra se tudaren 60.000 m2 rústics per un capritxo del PSM i que el GOB no sols no va denunciar sinò que va aprovar i beneir.

4) Soc de l'opinió que l'estudi de l'impacte no és per aturar, sinò per corregir i tenir en compte tots els extrems per tal de superar-los o disminuir els seus efectes negatius...

Conclusió: donau suport al tren fins a Cala Rajada i no deixeu perdre aquesta oportunitat històrica.

Mirau : l'alternativa més radical és anar a peu o en bici... i com que no estam disposats a anar-hi.. deixem que el tren arribi a Cala Rajada, ja que tal volta hem d'aplicar aquella frase sobre la democràcia : és el menys dolent dels sistemes.

Jo m'atrevesc a dir : el tren és el nostre futur, tot i que hem d'anar vius corregint possibles defectes.

Bon estiu.

Re: Encara amb la memòria històrica recent...Tren.

Alt | 27/02/2010, 21:57

Aquest tren desgraciadament no és una alternativa substitutiva del cotxe.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb