En Miquel de Petra i de la Part Forana.

Un poc de tot des de l'ànim i la crítica.

Cares destapades a les processons.

mimome | 30 Març, 2010 07:34

Una amiga blocaire m'ha suggerit el tema d'avui : la cara destapada dels penitents, encapironats, cuculles, cirineus... que assisteixen a les processons.

Vagi per endavant el meu major respecte per a les persones que expressen els seus sentiments d'aquesta manera

El respecte pot anar acompanyat de dues consideracions més: a) una de qüestionament b) un intent atrevit d'actualització

Qüestionament : està clar que la història a vegades juga en contra dels orígens dels fets : el que fou una manifestació de fe cristiana compromesa, ja que era una manifestació pública d'un pecat i la conseqüent penitència i penediment, ha passat a ser una manifestació folklòrica, tenyida de sentiments religiosos, amb aires teatrals i de poques consequències en la vida real.

És clar també que la història és caparruda i que han guanyat els defensors de los processons als qui defensavem noves formes i maneres de viure la setmana santa...Dos exemples: el nombre de cofrares va creixent any darrera any, mentre que el nombre d'assistents a la Vetlla de Pasqua va disminuint .Les celebracions penitencials són de participació minvada, mentre que a la Processó de l'Encontrada hi ha participació multitudinària.

b) actualització :

penso que aquest any sols hauríen de participar en les processons de setmana santa els polítics imputats i tots aquells que tot i no estar imputats legalment, s'hi poden sentir a nivell de la pròpia consciència ja que n'han feta més d'una a benefici propi oblidant-se del benefici comunitari.

penso que haurien d'anar amb la cara destapada i que tots vessim qui són els qui s'han aprofitat del poder i en lloc de servir als altres s'han servit dels altres,

penso que tots els qui han robat hauríen de tornar allò que han robat: aquesta seria una bona enitència.

Penso que sols així podran dir que celebren Pasqua (= pas de l'esclavatge a la llibertat): se sentirien alliberats del gran pecat del voler tenir més, i viurien la vida nova del compartir i del servir a la ciutadania.

Desitjo que aquesta reflexió atrevida no l'apliquem als altres, sinò que cadascú la s'apliqui a ell mateix, ja que si un no està imputat, tal volta dona suport a imputatsi en darrer terme molts estam braços creuats esperant que els altres treguin les castanyes del foc.

Però sobretot, desig a tots unes Bones Festes de Pasqua , als creients en Jesús un gojòs canvi de vida i als no creients que la primavera faci rebrotar noves ganes de canviar les coses entre tots.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by LifeType - Design by BalearWeb